Registeren in de Archiefbank/en

Registering your archive or collection in the Archiefbank Vlaanderen database is a simple and accessible way to greatly increase its public visibility.
In this article, you’ll learn:

  • What is Archiefbank Vlaanderen?
  • What information can you register in this database?

Wat is Archiefbank Vlaanderen?

Omroepinstallatie
Omroepinstallatie

Archiefbank Vlaanderen verzamelt gegevens over archieven en collecties van personen, families, privaatrechtelijke verenigingen, organen, bedrijven en instellingen. Archieven en collecties van kunstenaars en kunstenorganisaties werden ook al opgenomen. Iedereen die wil, kan er zelf informatie over zijn archieven en/of collectie(s) invoeren.

Let op: Archiefbank Vlaanderen registreert enkel de archieven en collecties. Het fungeert niet als bewaarplaats.

Hoe registreren?

Weet je uit wat je archief en/of collectie(s) bestaat en waar het zich bevindt? Heb je een beschrijving van je archief en/of collectie(s) op het niveau van collectie of archiefbestand gemaakt? Dan kan je Archiefbank Vlaanderen deze informatie bezorgen aan de hand van een aanmeldingsformulier. De gegevens worden na aanmelding verwerkt in een steekkaart en opgenomen in de databank. Nadat je dit goedgekeurd hebt, kan het publiek de informatie raadplegen.

Tip: Heb je hulp nodig bij het registreren van je archief en/of collectie(s) in Archiefbank Vlaanderen? Neem dan contact op met Archiefbank Vlaanderen of een erfgoedorganisatie die rond jouw type erfgoed werkt.

Bekijk hier een aantal voorbeelden van beschrijvingen van kunstenorganisaties in Archiefbank Vlaanderen:

Deel dit artikel:          

TRACKS is een samenwerking tussen deze partners: