Auteur: Nastasia Vanderperren (PACKED vzw)

  Wat is Archiefbank Vlaanderen?

  Archiefbank Vlaanderen verzamelt gegevens over archieven en collecties van personen, families, privaatrechtelijke verenigingen, organen, bedrijven en instellingen. Ook de archieven en collecties van een aantal kunstenaars en kunstenorganisaties werden reeds in Archiefbank opgenomen. Iedereen die wil, kan er zelf informatie over zijn archieven en/of collectie(s) invoeren. 

  Let op: Archiefbank Vlaanderen registreert enkel de archieven en collecties. Het fungeert niet als bewaarplaats. 

  Hoe registreren?

  Weet je uit wat je archief en/of collectie(s) bestaat en waar het zich bevindt (zie: Breng je archief en collectie(s) in kaart)? Heb je een beschrijving van je archief en/of collectie(s) op collectieniveau gemaakt (zie: Maak een beschrijving voor je archief en collectie(s).)? Dan kan je Archiefbank Vlaanderen deze informatie bezorgen aan de hand van een aanmeldingsformulier. De gegevens worden na aanmelding verwerkt in een steekkaart en opgenomen in de databank. Nadat je dit goedgekeurd hebt, kan het publiek de informatie raadplegen.

  In dit filmpje kan je zien hoe een aanmeldingsformulier ingevuld wordt.

  Tip: Heb je hulp nodig bij het registreren van je archief en/of collectie(s) in Archiefbank Vlaanderen? Neem dan contact op met een steunpunt of expertisecentrum.

  Voorbeelden

  Bekijk hier een aantal voorbeelden van beschrijvingen van kunstenorganisaties in Archiefbank Vlaanderen:

  CC BY-NC-SA