In kader van het TRACKS-project worden ook regelmatig TRACKS-infosessies of gastcolleges gegeven rond archief- en collectiezorg in de kunstensector. Zo maken ook jonge en beginnende kunstenaars kennis met het belang van een goed archief en een duurzame bewaring van de onderdelen.

Wat is een archief? Wie maakt archieven aan en wat kan er in zitten? En waarom moet je er zorg voor dragen? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zagen studenten wat archief- en collectiezorg in de praktijk kan inhouden. Ten slotte kregen de studenten nog een aantal praktische richtlijnen mee rond het bewaren van hun digitaal archief.

Bij KASK Antwerpen en Gent vonden in het najaar reeds gastcolleges plaats. Bij een nieuwe generatie kunstenaars werd zo een bewustzijn tot stand gebracht rond archief- en collectiezorg. Een goede zorg voor het eigen archief en de collectie vormt immers een hefboom naar een latere valorisatie van het eigen werk.

In februari vindt nog een college plaats bij MAD Faculty in Hasselt.

Zelf geïnteresseerd in een gastcollege of infosessie rond archief- en collectiezorg? Neem contact met ons op via het contactformulier!