26 april 2016

In samenwerking met de Britse Digital Preservation Coalition (DPC) organiseert de NCDD in 2016 maandelijks een webinar, met beurtelings Britse en Nederlandse sprekers. Op 18 mei wordt een stand van zaken van 'born digital art' in Nederland geschetst.

18 mei 2016
Op 18 mei neemt Gaby Wijers (directeur LIMA) de webinar voor haar rekening. Zij schetst de stand van zaken van 'born digital art' in Nederland aan de hand van voorbeelden uit het CCDD-onderzoek 'Born digital cultureel erfgoed is bedreigd erfgoed' en het LIMA/SBMK-onderzoek 'Transformatie digitale kunst'. Centraal in haar verhaal staat de vraag in hoeverre deze kunst, die van oorsprong digitaal is, voor de toekomst behouden kan worden en wat daarvoor nodig is.

Programma en aanmelden
De webinar vindt plaats op 18 mei van 15:00 tot 16:00 uur. De voertaal is Engels. U kunt zich kosteloos aanmelden door een e-mail te sturen naar info@ncdd.nl. Daarna ontvangt u via DPC een e-mail met een link voor deelname. Let op: de tijd die in deze e-mail wordt vermeld, is de Britse tijd. De webinar start om 15:00 uur Belgische tijd. Komt het tijdstip u niet uit? Dan kunt u het webinar later online bekijken. Hou hiervoor deze website in de gaten:

http://www.ncdd.nl/events/webinar-houdbaarheid-born-digital-art/

bron: nieuwsbrief LIMA