14 juli 2014

Papieren of digitale documenten, opnames, foto's, kostuums, rekwisieten, decorstukken,... Wat hou je bij en wat niet? Op welke manier kan je ze optimaal bewaren?

Kom met al je vragen langs op 25 oktober langs bij de TRACKS-helpdesk in Leuven!

Voor een kunstenaar, medewerker van een organisatie of gezelschap, erfgenaam of verzamelaar vormt archief- en collectiezorg een grote uitdaging. Deze website reikt je de nodige instrumenten aan om zorg te dragen voor je archief en collectie. De toolbox toont aan dat de basiszorg niet moeilijk, duur of tijdrovend hoeft te zijn.

Vind je niet meteen het juiste antwoord op TRACKS? Of wil je advies op maat over een specifiek probleem? De komende maanden kan je terecht bij een TRACKS-helpdesk op verschillende plaatsen in het land met al je vragen over selectie, ordening, bewaring, digitalisering, auteursrechten,....

Hieronder vind je de eerste data en locaties:

Antwerpen

Tijdens Het Theaterfestival organiseren Het Firmament en PACKED vzw een helpdesk voor de kunstensector. Op drie momenten helpen we je verder met prangende vragen:

  • donderdag 4 september van 16u tot 20u
  • donderdag 11 september van 18u tot 20u
  • zaterdag 13 september van 17u tot 20u

Stuur ons je vraag alvast door via info@packed.be of via de Contactpagina of kom gewoon langs!

Leuven

Tijdens TRANSIT, festival voor nieuwe muziek in Leuven, vind je ons in de inkomhal van STUK. Samen met Resonant informeren we rond archief- en collectiezorg en zijn we een eerste hulp.

  • zaterdag 25 oktober van 13u tot 21u

Je vragen kan je op voorhand doorsturen via info@packed.be of de Contactpagina of kom gewoon langs!

Meer data en locaties volgen binnenkort.