23 april 2014

Eind april werd het pilootproject in de Annie Gentils Gallery succesvol afgerond. Het pilootproject geeft een overzicht van het parcours dat Annie Gentils aflegde voor de inventarisatie van het archief van Montevideo Space zodat het bruikbaar en toegankelijk werd.

Annie Gentils heeft nu een geordend en inhoudelijk ontsloten archief. De archiefdocumenten werden per tentoonstelling geordend en de beschrijving vermeldt in welke doos de documenten zich bevinden. Omdat ze nu weet over welke tentoonstellingen en evenementen ze archiefdocumenten heeft, is het ook eenvoudiger om doelstellingen op te stellen met betrekking tot het gebruik van het archief. Samen met BAM denkt ze na bij welke toekomstige tentoonstellingen het archief aansluit en met wie er samengewerkt kan worden om tentoonstellingen op te zetten of publicaties uit te werken.

Het archief werd geregistreerd in Archiefbank Vlaanderen zodat Annie Gentils kan tonen dat ze een archief heeft en het door geïnteresseerden en onderzoekers gevonden kan worden.

Het verslag van het project kan je hier lezen.