05 augustus 2015

Theater aan Zee (TAZ) kon met een gerust hart van start gaan. Hun subsidieaanvraag binnen het Cultureel-erfgoeddecreet voor het project 'Digitaliserings- en ontsluitingstraject TAZ' werd recent goedgekeurd. Naar aanleiding van haar twintigjarig jubileum in 2016, start TAZ met het digitaal ontsluiten van het festivalarchief met behulp van MOVIO, een tool voor de realisatie van digitale tentoonstellingen, dat ontwikkeld werd binnen het Europese project ATHENAPlus.

PACKED vzw is, samen met TarTarT vzw, Het Firmament, VIAA, Kunstenpunt, Stad Oostende Dienst Cultuur en Provinciale Archiefdienst West-Vlaanderen, partner in het project en volgt mee alle acties m.b.t. tot het digitale archief en de digitale ontsluiting op.

Ter voorbereiding van het jubileumproject startte TAZ eind 2014 samen met een groepje vrijwilligers met de opmaak van een gedetailleerde inventaris van het TAZ-archief onder begeleiding van het Firmament. Het verslag van het voortraject vind je als praktijkvoorbeeld terug op TRACKS.

Lees over de archiefacties van TAZ op de website van Het Firmament.
Lees hier meer over MOVIO.