08 januari 2015

Maak je graag op een unieke manier kennis met een beeldend kunstenaar? Dan kan je deelnemen aan een atelierbezoek van KUNSTWERKT. In het voorjaar van 2015 gaan we niet alleen dieper in op het werk, de aanpak en de visie van de kunstenaar, maar ook op het kunstenaarsarchief.

Schrijf je in en maak van dichtbij kennis met kunstenaars, hun collectie en hun archief

Een archief is erg belangrijk, want het omvat alles wat je als kunstenaar fysiek en digitaal creëert. Het weerspiegelt je identiteit en kan informatie en inspiratie bieden voor nieuwe creaties. Tegelijk is het niet gemakkelijk om er goed voor te zorgen. Wat bewaar je en wat niet? Hoe kan je het (her)gebruiken?

Waar?

In het voorjaar van 2015 gaan we samen met KUNSTWERKT in op het werk, de aanpak en de visie en het kunstenaarsarchief van volgende kunstenaars:

  • Martine Gyselbrecht: 24 en 31 januari, 11-13u, Gent
  • Jasper Rigole: 28 februari: 11-13u, Gent
  • Fik van Gestel: 28 maart, 14-16u, Gierle
  • Vladimir Ivaneanu: 19 april, 14-16u, Gentbrugge
  • S.M.A.K.: 8 mei, 10u30-12u30, Gent
  • Martin uit den Bogaard: 14 juni, 11-13u, Antwerpen

Meer informatie over de kunstenaars en KUNSTWERKT vind je op hun website.

Inschrijven?

Wil je een atelierbezoek bijwonen? Je kan je telefonisch of via de website inschrijven. Een atelierbezoek kost 8 euro. Nadat je betaling goed is aangekomen, bezorgt KUNSTWERKT je alle praktische informatie over de activiteit.

Meer info?

KUNSTWERKT: 09 235 22 70 / info@kunstwerkt.be / www.kunstwerkt.be

Wie zelf meer wil weten over archiveren kan terecht bij PACKED vzw, expertisecentrum digitaal erfgoed. Op de website www.projecttracks.be vind je alles over archief- en collectiezorg in de kunstensector.

Een verslag van alle atelierbezoeken kan je achteraf lezen bij Activiteiten.