09 mei 2017

Samen met Archiefbank Vlaanderen zoekt TRACKS kunstenerfgoed om te registreren in Archiefbank Vlaanderen. Samen plaatsen we ook een aantal archieven in de kijker waaronder nu het archief van Robert Lombaerts (1898-1985).

Ontwerp decoratie Ford burelen (ongedateerd), maakt deel uit van vijf geschilderde ontwerpen voor de burelen van de firma Ford op de Noorderlaan in Antwerpen.

Robrecht (Robert) Lombaerts werd op 30 januari 1898 geboren als tiende kind van Nicolaas Frans Popo Lombaerts en van Petronella Louisa Staes, die in de Kerkhofstraat 34 te Boom woonden. Vader Lombaerts was schilder van beroep, moeder verkocht schildersgerei. Robert was naast zijn beroepsactiviteiten als leraar actief als schilder, tekenaar en decorontwerper. In het gemeentehuis van Boom werd de ontvangst- en tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping naar de kunstschilder vernoemd.

De Geschiedkundige Studiegroep Ten Boome vzw bewaart het archief van Robert Lombaerts dat tal van zijn ontwerpen, schetsen, aquarellen en toneelstukken omvat. Het archief is elke zaterdag te raadplegen in de oude dekenij aan de Hoogstraat 28 te Boom. De inventaris kan je vinden op www.tenboome.be.

Lees het volledige artikel op de website van Archiefbank Vlaanderen. Bekijk de beschrijving van het archief hier.

Meer weten over de campagne Kunstenerfgoed?

Alle informatie over deze campagne kan je vinden op de pagina van Archiefbank Vlaanderen.

Wil je een archief registreren of weet u waar er kunsterfgoed bewaard is? Geef dan langs het aanmeldingsformulier de informatie hierover door.

Voor meer info kan je mailen naar bart@packed.be of info@archiefbank.be