28 september 2017

Samen met Archiefbank Vlaanderen zoekt TRACKS in 2015 en 2016 kunstenerfgoed om te registreren in Archiefbank. Samen plaatsen we ook een aantal archieven in de kijker waaronder nu het archief van beeldend kunstenaar Bernd Lohaus.

Bernd Lohaus (1940-2010) was een in Antwerpen wonende Duitse beeldhouwer. Van 1963 tot 1966 studeerde hij aan de Kunstacademie van Düsseldorf waar hij Joseph Beuys als mentor had. Samen met Panamarenko, Hugo Heyrman en Wout Vercammen gaf hij van 1964 tot 1965 het avant-gardetijdschrift Happening News uit.

Fotocollectie (chronologisch en per materiaalsoort geordend). Archief Bernd Lohaus

Na zijn overlijden werd in 2012 de Bernd Lohaus Foundation opgericht. Deze stichting beoogt de kunst en ideeën van Bernd Lohaus in stand te houden en uit te dragen. Ze organiseert lezingen, tentoonstellingen, symposia en is actief bezig met het inventariseren van de kunstwerken en het archief.

Het archief van Bernd Lohaus bevat o.a. briefwisseling en correspondentie, fotomateriaal van zijn oeuvre en activiteiten, pers en reviews van exposities, tentoonstellingscatalogi, aantekeningen, notities, teksten, poëzie, zijn bibliotheekcollectie en documentaire collectie.

Lees het volledige artikel op de website van Archiefbank Vlaanderen. De beschrijving van het archief kan je hier vinden.

Meer weten over de campagne Kunstenerfgoed?

Alle informatie over deze campagne kan je vinden op de pagina van Archiefbank Vlaanderen.

Wil je een archief registreren of weet u waar er kunsterfgoed bewaard is? Geef dan langs het aanmeldingsformulier de informatie hierover door.

Voor meer info kan je mailen naar bart@packed.be of info@archiefbank.be