10 oktober 2018

Wil je als kunstenorganisatie vrijwilligers inschakelen voor je archief- en collectiezorg? Misschien doe je al een beroep op vrijwilligers, bv. om te flyeren, als suppoost, publieksbegeleider of onthaalmedewerker en wil je dit graag uitbreiden naar je archiefwerking? Of misschien heeft je organisatie helemaal nog geen ervaring met vrijwilligers? Zit je met een vraag die je wil voorleggen, kom dan naar onze intervisiebijeenkomst op 16 november.

Wat?

Uit feedback op vorige TRACKS-activiteiten leerden we dat het kunstenorganisaties vaak aan operationele slagkracht ontbreekt om goed werk te maken van archief- en collectiezorg. Vrijwilligers kunnen daarom een meerwaarde betekenen. Maar hoe pak je dat aan? Wil je meer te weten komen en je laten inspireren door anderen die ook vrijwilligers (willen) betrekken bij hun archiefzorg? Dan is deze intervisiebijeenkomst vrijwilligerswerk iets voor jou.

Verloop van de intervisie

Op 16 november van 13u30 tot 16u organiseren de TRACKS-partners onder leiding van FARO een intervisiegroep in Brussel (FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel).

De bedoeling is dat elke deelnemer tijdens de intervisie één vraag naar voren schuift vanuit de eigen werkingOm de intervisie maximaal bruikbare resultaten te laten opleveren, horen we graag vooraf met welke vragen je zit op het vlak van vrijwilligers betrekken bij je archief- en collectiezorg. Ook is het nuttig om te horen voor welke taken je overweegt om vrijwilligers in te schakelen of dat vandaag al doet.

Op basis van je input zoeken we met collega's naar antwoorde op die vraag. De TRACKS-partners voeden vanuit hun eigen expertise de discussies. De moderatie is in handen van FARO-medewerker Gregory Vercauteren.

De kracht van zo'n intervisiebijeenkomst is dat je als deelnemer een lading tips, suggesties en oplossingen meekrijgt die je meteen kan toepassen in je organisatie. Door mee na te denken over de vragen van anderen, doe je vaak nog extra inspiratie of nieuwe inzichten op.

Aan het einde van de bijeenkomst evalueren we en beslissen we of er een vervolgbijeenkomst nodig is.

Voor wie?

De intervisiegroep is er voor kunstenprofessionals die met vrijwilligers (willen) werken in het kader van hun archiefzorg. De bijeenkomst is gratis. De enige voorwaarde is dat je bereid bent om input te geven over je eigen ervaringen en vragen en dat je mee nadenkt over de vragen die de andere deelnemers inbrengen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er opgedeeld in meerdere groepen.

Inschrijven

Je kunt tot en met 11 november inschrijven via deze link. Om ons goed voor te bereiden vragen we je om al bij je inschrijving mee te geven wat je zeker besproken wilt zien.