DE SINGEL zoekt informatiebeheerder (m/v/x)

DE SINGEL is op zoek naar een informatiebeheerder (M/V/X). Als informatiebeheerder speel je een belangrijke rol in de zorg voor het rijke verleden van DE SINGEL.

DE SINGEL is op zoek naar een informatiebeheerder (M/V/X). Als informatiebeheerder speel je een belangrijke rol in de zorg voor het rijke verleden van DE SINGEL.
Archief DE SINGEL - (c) DE SINGEL

FUNCTIEOMSCHRIJVING

DIGITAL ASSET MANAGEMENT

Je staat in voor het beheer van de digitale beeldcollectie en\n de audiovisuele collectie. Je staat in voor de online publicatie en ontsluiting van\n video- en audiomateriaal. Je creëert nieuwe ontsluitingskanalen om de informatie in het archief vindbaar, toegankelijk, deelbaar en\n herbruikbaar te maken. Je staat in voor de verzameling, structurering en bewaring\n van digitale documenten over alle diensten heen van DE SINGEL. Je beheert de open data die DE SINGEL ontsluit en beheert eveneens hun koppeling met Wikidata: schrijven en updaten van Wikipedia pagina's van relevante artiesten, gezelschappen, ensembles ..., Wikidata en Q-code's. Je verzorgt de contacten met bibliotheek Conservatorium, CEMPER, meemoo en Vlaams Architectuurinstituut.

FYSIEK ARCHIEF

Je staat in voor de verzameling en bewaring van fysieke documenten over alle diensten heen die deel uitmaken van het archief van DE SINGEL. Je staat in voor registratie van de publicaties (programmaboekjes, seizoensbrochure, kalenders, affiches, folders, ...) bij het wettelijk depot, Erfgoedbibliotheek, Letterenhuis, Kunstenpunt …

DISTRIBUTIE

Affiches en folders verspreiden in huis. Opvolgen van de muurkranten. Persrecensies.

PROFIELOMSCHRIJVING

Je hebt een brede en aantoonbare interesse in digitalisering en archivistiek. Je hebt eventueel een diploma of attest in de informatiewetenschappen (archivistiek, bibliotheekwetenschappen, informatiebeheer ...) of gelijkwaardig door relevante, aantoonbare ervaring. Je hebt ervaring met programma’s als Adobe Photoshop en Indesign. Ervaring met databases en/of asset management systemen is een meerwaarde.

ONS AANBOD

Je werkt in een artistieke omgeving binnen de ploeg Communicatie & Marketing. Een voltijds contract van onbepaalde duur. Verloning volgens loongroep B van PC 304. Maaltijdcheques. Fietsvergoeding, smartphone en abonnement. Groeps- en hospitalisatieverzekering.

SOLLICITATIEGEGEVENS

Stuur je motivatiebrief en CV voor 15 november 2021 naar jobs@desingel.be. De functie start zo spoedig mogelijk in onderling overleg.

DE SINGEL vindt gelijke kansen voor iedereen belangrijk. Kandidaten worden geselecteerd op basis van kwaliteiten en vaardigheden. We moedigen iedereen aan om te solliciteren, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, opleiding, fysieke beperking, seksuele geaardheid, genderexpressie, genderidentiteit of culturele achtergrond. Sollicitaties worden steeds vertrouwelijk behandeld.

Deel dit artikel:          

TRACKS is een samenwerking tussen deze partners: