Benieuwd hoe we je verder kunnen bijstaan in je archief- en collectiezorg? Hieronder lees je hoe we TRACKS dichter bij de kunstensector brengen. Heb je vragen of wil je samen iets organiseren, neem dan zeker contact met ons op!

PACKED en Het Firmament organiseren Wikipedia edit-a-thon over Brusselse dansscene

Brussel wemelt van de bekende en minder bekende dansers, choreografen, gezelschappen en dansscholen. Internationaal staat onze hoofdstad bekend als een 'Mekka van de dans'. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia, de meest geraadpleegde encyclopedie ter wereld.

Terugblik op recente TRACKS-loketactiviteit

Kunstenaars en kunstenorganisaties gebruiken de informatie op www.projecttracks.be om zich te laten inspireren over de omgang met hun archief en collecties. TRACKS is echter meer dan een website met richtlijnen, tools, praktijkvoorbeelden en nieuws. Naast het jaarlijkse ontmoetingsmoment dienen de TRACKS-partners de kunstenspelers ook doorlopend van advies.

Verslag TRACKS-ontmoetingsmoment 2016

23 juni 2016

PACKED vzw organiseerde in samenwerking met alle partners uit het TRACKS-netwerk op 23 juni 2016 een derde ontmoetingsmoment omtrent archief- en collectiezorg in de kunstensector. Het verslag vind je nu online.

Workshops digitale preservering voor kunstenaars en kunstenorganisaties

mei - juni 2016

Op 24 mei en 13 juni organiseerde PACKED vzw een workshop over digitale preservering voor kunstenaars en kunstenorganisaties. De workshop bestond uit twee sessies en vond plaats bij STUK. Tussen de twee sessies door kregen de deelnemers de opdracht om na te denken over digitale duurzaamheid binnen hun eigen praktijk.

Inventarisatie van audiovisuele en digitale archieven in de podiumkunstensector (update)

maart 2015 - mei 2016

In de lente van 2015 namen Het Firmament, Kunstenpunt en PACKED vzw het initiatief om een inventaris te maken van de audiovisuele en digitale archieven in de podiumkunstensector. Ongeveer 170 podiumkunstenorganisaties werden in het kader van deze inventaris gecontacteerd. De nadruk lag hierbij voornamelijk op podiumkunstenorganisaties die vandaag structureel worden gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. In de zomer van van 2015 stelden we een eerste stand van zaken voor van deze inventarisering. Tijdens de eerste maanden van 2016 hebben we de cijfers verder aangevuld, vooral onder impuls van Het Firmament. We hebben nu ook cijfers gekregen van Theater Antigone, A Two Dogs Company, Compagnie Cecilia, Comp.Marius, Danscentrum Jette, De KOE, deTijd, SKaGeN, Studio Orka, Troubleyn, Voetvolk en Theater Zuidpool. Damaged Goods, De Werf (Brugge) en Malpertuis hebben hun inventaris die werd opgemaakt in 2015 verder aangevuld.

Verslag en presentaties workshop iMAL

Op 29 oktober organiseerde PACKED vzw een workshop over duurzame digitale preservering voor kunstenaars en kunstenorganisaties bij iMAL. Hier lees je het verslag en vind je alle presentaties.

Rapport "Behoefteanalyse archieven en collecties in de hedendaagse beeldende kunsten"

November 2014 - september 2015

Eind 2014 startte PACKED vzw, op vraag van Kunstenpunt met een kortlopend onderzoek omtrent archieven en collecties in de hedendaagse beeldende kunsten. Het integrale rapport is nu beschikbaar.

Verslagen TRACKS-ontmoetingsmoment 23 juni 2015

23 juni 2015

PACKED vzw organiseerde in samenwerking met Het Firmament, Kunstenpunt en de andere partners uit het TRACKS-netwerk op 23 juni 2015 een tweede ontmoetingsmoment omtrent archief- en collectiezorg in de kunstensector. Bijna 100 geïnteresseerden werden ontvangen bij jeugdtheater BRONKS om ervaringen te delen en kennis uit te wisselen.

Workshops duurzaam digitaal beheren bij kunstenaars en kunstenorganisaties

Juni 2015

PACKED vzw organiseerde in kader van TRACKS twee workshops over duurzaam digitaal beheren voor kunstenaars en kunstenorganisaties. Kunstenaars en kunstenorganisaties uit diverse disciplines schreven zich in met zowel specifieke vragen als uit een algemene nieuwsgierigheid voor het onderwerp.

Inventarisatie van audiovisuele en digitale archieven in de podiumkunstensector (stand van zaken)

maart - juni 2015

De afgelopen maanden namen Het Firmament, Kunstenpunt en PACKED vzw het initiatief om een inventaris te maken van de audiovisuele en digitale archieven in de podiumkunstensector. Ongeveer 170 podiumkunstenorganisaties werden in het kader van deze inventaris gecontacteerd. De nadruk lag hierbij voornamelijk op podiumkunstenorganisaties die vandaag structureel worden gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Alhoewel er de komende maanden nog zal worden voortgewerkt aan een verdere aanvulling en verfijning van de gegevens, is ondertussen een eerste stand van zaken opgemaakt.